Webbinarium om framgångsrikt koordinatorstöd för familjer med funktionsnedsättning

Översiktsbild på de medverkande i webbinariet

Medverkande i webbinariet

Nka, i samarbete med Socialstyrelsen, presenterar resultaten från sitt FoU-arbete kring utvecklingen av koordinatorstöd till familjer med barn med funktionsnedsättning. Enligt projektrapporten är detta stöd en framgångsrik investering för barn, familjer och samhället som helhet.

Under webbinariet delar Marika Habbe från Socialstyrelsen insikter om projektets bakgrund, medan Mona Pihl, projektledare, presenterar resultaten och det planerade stödet. Erfarna koordinatorer från Göteborg, Ninni Säfverström och Julia Sandklef, samt föräldern Camilla Sandberg, delar sina praktiska erfarenheter och berättelser om koordinatorstödets betydelse.

Maria Hasslid, enhetschef i Karlstad kommun, ger en ledningsperspektiv på funktionen. Webbinariet ger en unik inblick i hur koordinatorstöd kan vara en positiv kraft för familjer som hanterar utmaningar relaterade till funktionsnedsättningar hos deras barn.

Se webbinariet i spelaren nedan

För mer information och kontakt

Foto på Mona Pihl
Mona Pihl

Möjliggörare och praktiker, flerfunktionsnedsättning

Mona är sjuksköterska och arbetar sedan många år inom barn- och vuxenhabilitering. Hennes särskilda fokus och intresse är vård, omsorg och stöd till personer med flerfunktionsnedsättning och deras föräldrar och andra anhöriga. Intresset grundlades när hon arbetade på ett korttidshem för barn ungdomar med funktionsnedsättningar och stort behov av medicinsk omvårdnad.

Senast uppdaterad 2024-01-24 av Paul Svensson, ansvarig utgivare Lennart Magnusson