"Finns en kraft att dela erfarenheter med varandra"

Bild på Elaine, Carina och Maria

Elaine Johansson, ordförande i Funktionsrätt Västra Götaland och FUB, Carina Hvalstedt från riksförbundet Huntingtons sjukdom och Maria Ahlqvist från Nka inledde dagen.

Forskning, anhörigas erfarenheter och litteratur var ämnena som stod i fokus när det återigen var dags för en anhörigdag i Dalheimers hus i Göteborg. Årets tema var ”Att vara anhörig – där glädje och sorg möts” och syftade till att belysa ämnen, upplevelser och känslor som kan rymmas i att vara anhörig till någon med sjukdom eller funktionsnedsättning.

Ett 80-tal personer hade samlats på plats och ytterligare cirka 40 digitalt vid den åttonde upplagan av konferensen. Under dagen fick deltagarna ta del av anhörigas egna berättelser och tankar men också lyssna på presentationer kring forskning, litteratur och om vilket stöd som finns att få.

Läs reportaget från konferensen

Konferensen anordnades av Arbetarnas Bildningsförbund (ABF), FUB, Funktionsrätt Västra Götaland, Nationellt kompetenscentrum anhöriga (Nka), Riksförbundet Huntingtons sjukdom och Studieförbundet vuxenskolan, med stöd från Västra Götalandsregionen. 

Samtliga föredrag går att se i efterhand på Nka play

Senast uppdaterad 2023-06-15 av Paul Svensson, ansvarig utgivare Lennart Magnusson