Anhörigrådet öppnar dörrar för samverkan

Binge Mittberg i diakonkrage och svart kofta och Linda Mosesson i vit kofta

Binge Mittberg och Linda Mosesson

–Tack vare anhörigrådet får vi en bättre överblick över alla stödinsatser som finns i kommunen. Samverkan gynnar alla, säger Linda Mosesson, initiativtagare till anhörigrådet i Gällivare kommun.

Senaste året har anhörigkonsulent Linda Mosesson vid ett par tillfällen bjudit in olika aktörer i Gällivare kommun till ett anhörigråd.

‒Syftet med rådet är att ha ett forum där vi kan dela med oss av kunskap och utbyta information, samt att initiera och samordna aktiviteter. Eftersom jag jobbar ensam som anhörigkonsulent i kommunen är det extra viktigt med externa kontaktytor.

Förra året hörsammade många föreningar och verksamheter i kommunen inbjudan till anhörigrådet. Svenska kyrkan, Föräldrar mot narkotika, kvinnojouren, Demensförbundet, Funktionsrätt Gällivare, personliga ombud och socialnämndens ordförande fanns bland dem som deltog. Minoritetsföreningar och FUB har också bjudits in.

– Ambitionen är att vi ska ses minst två gånger per termin, säger Linda Mosesson. Tack vare rådet kan vi lyfta och synliggöra anhörigfrågor i kommunen. Min erfarenhet är att anhöriga riskerar att hamna i skymundan eller mellan stolarna annars.

Läs mer om anhörigrådet här!

Senast uppdaterad 2024-02-28 av HelenaI, ansvarig utgivare Lennart Magnusson