Webbinarium: Att vara vuxensyskon

Att vara syskon till någon med funktionsnedsättning och sjukdom påverkar uppväxten, men även vuxenlivet. Det finns tankar och känslor som inte är så lätta att prata om och därför ofta lämnas opratade.

 

Se inspelningen från webbinariet

Fel vid uppspelning av video

Du behöver installera/uppdatera programvara för videouppspelning.
Installera programvara (Flash Player)

 

Ladda ner presentationen

Projekt Vuxensyskon har tagit del av över 100 vuxna syskons personliga berättelser och har utifrån syskonens samlade erfarenheter skapat ett samtalsmaterial. De teman som beskrivs i "Fokus på mig, Vuxensyskon" återspeglar de dilemman många vuxensyskon brottas med. Det finns ett starkt behov av att sätta ord på sina upplevelser, att få förståelse för sina svårigheter och att känna samhörighet med andra vuxensyskon.

Under webbinariet kommer vi att berätta om samtalsmaterialet "Fokus på mig, Vuxensyskon" och ge utrymme för frågor om vuxensyskon och hur vi arbetat med grupper, både lokalt och digitalt.

Sjukdom och funktionsnedsättning väcker existentiella frågor där det inte finns några givna svar. Alla borde få möjlighet att sortera sina tankar och känslor i en tillåtande och skuldfri zon.

Under webbinariet kommer vi att berätta om de sju teman som finns i samtalsmaterialet "Fokus på mig, Vuxensyskon" och ge utrymme för frågor om vuxensyskon och hur vi arbetat med grupper, både lokalt och digitalt.

När?
Den 5 februari kl 14.00-15.15

Var?
På webben! Via läroplattformen ZOOMRakel Lornér och Maria Blad

Rakel Lornér och Maria Blad

Rakel Lornér och Maria Blad, Projekt Vuxensyskon - Bräcke diakoni
Projekt Vuxensyskon finansieras av Arvsfonden

Senast uppdaterad 2020-01-08 av Paul Svensson, ansvarig utgivare Lennart Magnusson