Songlines: "Vi jobbar med musik men också mänskliga rättigheter"


 Helena Isaksson Baeck, projektledare i Songlines, Fotograf: Jonathan Baeck.

Musikprojektet Songlines och projektledaren Helena Isaksson Baeck uppmärksammas i SVT. Syftet med Songlines är att skapa goda förutsättningar för ensamkommande flyktingbarn. I somras fick projektet ta emot en miljon kronor av världsstjärnan Sting.

SVT Nyheter Småland uppmärksammar musikprojektet Songlines som startade i början av 2017 med syftet att skapa goda förutsättningar för unga människor som flytt. Idag finns Songlines på flera orter i södra Sverige och i somras somras fick projektet ta emot en miljon kronor av världsstjärnan Sting.
– Det är ju fantastiskt att få en sådan utmärkelse. Speciellt av en artist som Sting som är filantrop. Och skälet till att vi fick det var att vi jobbar med musik men också mänskliga rättigheter, säger Helena Isaksson Baeck, projektledare i Songlines, till SVT Nyheter.

Ytterligare ett pris

I Sverige finns det många barn och unga som flytt från andra länder. Många av dem har
kvar sina föräldrar i sina hemländer och kan betraktas som barn som anhöriga och unga omsorgsgivare i den meningen att de inte sällan till stor del upptas av oro för hur deras nära anhöriga har det. I somras ordnade Songlines projektledare Helena Isaksson Baeck med ett kollo för ensamma ungdomar. Och i veckan fick Songlines ytterligare ett pris, Framtidens musikpris.

Läs hela nyheten och se inslaget på SVT Nyheter Smålands hemsida.

Senast uppdaterad 2017-10-06 av Paul Svensson, ansvarig utgivare Lennart Magnusson