Seminarium i Almedalen om psykisk ohälsa och anhörigstöd

Om två veckor kommer cirka 40 000 deltagare och 650 journalister att samlas i Visby för att delta i årets Almedalsvecka. Förra året arrangerades närmare 3 800 olika programpunkter. I år räknar man med ännu fler.

Årets vecka äger rum mellan 2 och 9 juli. Samtliga evenemang är kostnadsfria och öppna för alla. Liksom tidigare år kommer Nationellt kompetencentrum anhöriga, Nka, att vara på plats.

Bland annat arrangeras ett seminarium tillsammans med Nationell samverkan för psykisk hälsa, NSPH. Rubriken är "Hur stoppar vi den skenande psykiska ohälsan – är anhöriga svaret?". Utgångspunkten för diskussionen är att undersökningar visat att hälften av dem som står nära någon med psykisk ohälsa själva drabbas av utmattning och sjukskrivning.

Men vad skulle hända om man istället stöttade anhöriga innan de blir sjuka? Och hur kan anhörig, patient, vård och kommun arbeta tillsammans för att nå en effektivare vård som alla vinner på? Det är några av de frågor som kommer att diskuteras under seminariet.

I panelen medverkar:

• Lennart Magnusson, verksamhetschef, Nationellt kompetenscentrum anhöriga (NKA)
• Ingrid Lindholm, projektledare, Anhörigprojektet/Nationell samverkan för psykisk hälsa
• Jenny Lindström, kommunikationsansvarig, Anhörigprojektet/ Nationell samverkan för psykisk hälsa

Seminariet äger rum torsdagen den 6 juli mellan klockan16:00 - 17:00 i Psykisk Hälsa-huset på Kinbergs plats 8 i Visby. Seminariet går att följa via webb-tv.

Mer information:

Under Almedalsveckan kommer en rad olika seminarier om psykisk ohälsa att arrangeras i Psykisk Hälsa-huset. Flera av seminarierna direktsänds. Här går det att ta del av hela programmet (öppnas i nytt fönster).

Senast uppdaterad 2017-06-15 av Paul Svensson, ansvarig utgivare Lennart Magnusson