Clownbesök i hemsjukvård - Anhörigbarn

Clownmedicin

Clownmedicin

I slutet av förra veckan bjöd den ideella föreningen Clownmedicin in till en dag om sitt arbete med clownbesök inom hemsjukvården för barn som anhöriga.

–Att få skratta, att få bli uppsökt och få underhållning, där alla kan vara delaktiga en stund, att få glömma sjukdomen och få ha fokus på något annat. Besök från några av de 15 clownerna som tillhör Clownmedicin är uppskattade inslag, när någon är svårt sjuk i en familj.

Under dagen deltog, förutom verksamhetsledare för Clownmedicin, en kurator från BRIS och berättade om arbetet med barn i kris och kuratorer från ASIH Stockholm Södra och Ersta.

Hospiceklinik delade med sig av sina erfarenheter av clownbesök i hemmen för anhöriga barn till svårt sjuka patienter och caféträffar för efterlevande.

Även forskare från Ersta Sköndal fanns på plats och delgav resultat från forskningsprojektet: The Family Talk Intervention – för barnfamiljer i palliativ vård. Innan lunch fick de cirka 50-talet deltagarna ett uppskattat besök av clownerna Margoth och Hjördis.

Margoth och Hjördis

Margoth och Hjördis

 

Text och foto: Agneta Berghamre Heins

Senast uppdaterad 2019-10-21 av Paul Svensson, ansvarig utgivare Lennart Magnusson