Nyheter

Hur kan vi lyssna in barns åsikter i praktiken?

Företaget Enkätfabriken bjöd i januari in till ett frukostseminarium för att diskutera hur barn och unga röster ska tas tillvara.

Kraftsamling för psykisk hälsa

Den 5 februari anordnade SKR en "julgransplundring" för Kraftsamling för psykisk hälsa.

Anhörigas behov av stöd betonas i två nya uppsatser

Vardagen för anhöriga till personer med psykisk ohälsa präglas av ansvar och krav, visar två studier. För vissa kan situationen bli så tung att den leder till depression.

Webbutbildning från Sydafrika

I en ny artikel från den internationella konferensen kring intellektuell funktionsnedsättning, IASSIDD, kan du bland annat läsa om en webbutbildning som har tagits fram.

Föräldrar till missbrukare utsätts ofta för hot och kränkningar

En ny studie visar att föräldrar till personer med missbruksproblem ofta utsätts för kränkningar och brott av sina barn.

RFSL erbjuder stödgrupp för anhöriga till transungdomar

SVT Nyheter Helsingborg rapporterar om att RFSL Helsingborg har startat en stödgrupp för anhöriga till transungdomar.

Se Nka:s webbinarier

Nka arrangerr flera intressanta webbinarier inom olika teman som rör anhörigfrågor. Nu kan man se webbinarierna i efterhand.

Vill ge hjälp till självhjälp

Två psykiatrisjuksköterskor har startat Instagramkontot "Psyksyrrorna” för att ge hjälp till självhjälp. Snart blir det också en podd där även anhöriga ska medverka.

Regeringen vill se utökad rätt till personlig assistans

För att höja livskvaliteten för personer med stora vårdbehov och deras anhöriga föreslår regeringen att rätten till personlig assistans ska utökas.

Regeringen satsar miljarder på den nära vården

Regeringen vill stärka den nära vården och satsar nu flera miljarder på att skapa en mer lättillgänglig och förebyggande hälso- och sjukvård.

Föregående1234567...