Håll i, håll ut – hur kan anhöriga behålla sitt välmående under pandemin?

Tid
Ämne
Håll i, håll ut – hur kan anhöriga behålla sitt välmående under pandemin?
Plats
På webben via Zoom
Skapad
Foto: Pexels

Foto: Pexels

Coronapandemin har satt ljus på allas vår sårbarhet och svårigheten att kontrollera livet. Det gäller inte minst för anhöriga. Coronasituationen ser ut att hålla i sig och under ett webbinarium den 3 december vill vi lyfta hur man som anhörig kan hitta hållbara strategier för att stötta sin närstående och samtidigt behålla sitt eget välmående.

Under webbinariet kommer deltagarna få lyssna på ett samtal mellan Per Torell, anhörig pappa och pensionär, Birgitta Fält, psykolog och Julia Svahn, anhörigstrateg. Maria Blad och Ingrid Lindholm från Nka anordnar webbinariet.

När?
Torsdagen den 3 december kl. 14.00-15.00

En inspelning från webbinariet kommer att publiceras i efterhand inom kort.

För mer information och kontakt

Bild på Ingrid  Lindholm
Ingrid Lindholm

möjliggörare/praktiker, Anhöriga och psykisk ohälsa

Bild på Maria  Blad
Maria Blad

Möjliggörare/praktiker, Anhöriga och funktionsnedsättning

072-465 80 46

Maria är socionom och har arbetat som kurator på Habiliteringen vid Riksgymnasiet för ungdomar med rörelsehinder, Bräcke diakoni. Hon har också bred erfarenhet av anhörigfrågor och har bland annat varit med och utformat två material att ha som utgångspunkt för samtal: Studiecirkelmaterialet "När jag inte längre är med" som vänder sig till föräldrar som har vuxna söner och döttrar med funktionsnedsättning, och samtalsmaterialet "Fokus på mig, Vuxensyskon" för den som är syskon till någon med långvarig sjukdom eller funktionsnedsättning.
Maria har mött många föräldrar till barn och unga med funktionsnedsättning genom att vara ledare för samtalsgrupper och föräldrahelger där föräldrar till barn med olika diagnoser har fått möjlighet att träffas.

Senast uppdaterad 2020-11-04 av Paul Svensson, ansvarig utgivare Lennart Magnusson