Förståelse skapar trygghet på arbetsplatsen

Annelie Brathén

Annelie Brathén

Annelie Brathén är anhörig till sin son som har blödarsjuka. Hon arbetar idag på Ica Våxnäs i Karlstad och att hon trivs med sitt arbete och sin arbetsplats råder det inga som helst tvivel om.

- Det är den absolut bästa arbetsplatsen! Det finns en förståelse för att medarbetare har ett liv utanför arbetet och att det ibland kan uppstå akuta situationer, vilket kan innebära att jag inte kan komma till arbetet på mitt pass, säger Annelie.

Lite eller ingen information

På tidigare arbetsplatser har det inte alltid känts självklart eller odelat positivt att vara yrkesverksam anhörig. När Annelies son föddes för 28 år sedan med diagnosen blödarsjuka visste varken hon eller hennes man något om vilka rättigheter och skyldigheter som de hade. Annelie valde att stanna hemma i 6 år vilket naturligtvis tärde på ekonomin och från en början visste inte familjen att det var möjligt att söka vårdbidrag. Assistans, så som 15 timmars avlastning på förskolan, fick familjen ligga på för att få under småbarnsåren. Specialistvården låg i Malmö och de första gångerna tog familjen nattåget innan de fick reda på att avståndet mellan Karlstad och Malmö berättigade dem till att ta flyget.

- Det hade varit mycket värdefullt att få information och stöd från de olika instanserna då vi inte var i skick att ringa eller ta reda på information själv. Jag tror att det är många som hamnar i samma situation, man orkar helt enkelt inte när chocken över diagnosen tar all energi, menar Annelie.

Stöd ifrån omgivningen och chefen

Annelie känner sig stöttad av sitt stora social nätverk och utav att hon alltid talat öppet om sin situation med andra. Det har hjälpt henne igenom de svåraste perioderna. Utan de närmaste skulle hon varit knäckt för länge sedan. Som när sonen fick kronisk blödande tjocktarm, en katastrofal kombination med blödarsjuka.

- Min son hade haft ont i magen i flera år och plötsligt började det störtblöda från tjocktarmen. Det blev ambulansflyg till Karolinska sjukhuset där de till slut fick operera bort hela tarmen, minns Annelie
Familjen fick inte följa med utan fick uppmaningen om att stanna hemma och vänta på läkarnas besked. Annelie skulle egentligen jobba den dagen, men när hon berättade för sin chef vad som hänt sa han bara "Snälla Annelie, Ica kommer att stå kvar".

- Jag blev så lättad, det är ingen arbetsgivare som har sagt så till mig tidigare. Då har det oftast fokuserats på problem som vem som ska ta mitt pass. Jag var tvungen att fråga om chefen verkligen menade det han sa, säger Annelie.

Sonen är sjukskriven då han inte kan jobba på grund av kronisk värk, men han vill väldigt gärna kunna försörja sig själv. Annelie känner sig trygg idag när hon arbetar då hon vet att hennes son ringer om det skulle hända något.

Förståelse i det som är vardag för den anhörige

- Vi är så vana att ha det så här. Vi måste fokusera på det positiva och kan inte gå runt och oroa oss hela tiden. Jag har svårt att förstå andra som gnäller över småsaker, vi har fått en annan inställning till livet, säger Annelie.

Att alltid ha en chef att vända sig till vad det än handlar om och att ha en god dialog sinsemellan tror Annelie Brathén är nyckeln till en god arbetsplats. Att arbetsplatsen sedan även knyter sig till ett nätverk kring yrkesverksamma anhöriga ger en ökad trygghet att samtliga på arbetsplatsen är införstådda med vad det handlar om. Förståelse är det viktigaste för den som är, blir eller kommer att bli anhörig.

Kontaktuppgifter till Annelie Brathén: anneliebrathen@hotmail.com, 070-629 03 35

Senast uppdaterad 2014-04-16 av Annika Schaefer, ansvarig utgivare Lennart Magnusson