Syskon är också anhöriga

Att vara syskon till någon med funktionsnedsättning eller sjukdom är ett särskilt syskonskap med speciella förutsättningar och konsekvenser.

Webbinarium: Håll i, håll ut – hur kan anhöriga behålla sitt välmående under pandemin?

WebbinariumCoronapandemin har satt ljus på allas vår sårbarhet och svårigheten att kontrollera livet. Det gäller inte minst för anhöriga. Coronasituationen ser ut att hålla i sig och under ett webbinarium den 3 december vill vi lyfta hur man som anhörig kan hitta hållbara strategier för att stötta sin närstående och samtidigt behålla sitt eget välmående.

Torsdag den 3 december, kl. 14.00-15.00

Läs mer

Webbutbildningar

Nka:s webbutbildningar

Nka:s webbutbildningar

FAKTA OM ANHÖRIGA:

Fakta om anhöriga

Nka har samlat fakta om anhöriga som beskriver vilka de är, vad de gör, hur livet påverkas och vilket stöd de vill ha. Klicka här för att läsa mer.

FAKTA OM BARN SOM ANHÖRIGA

Fakta om barn som anhöriga

Nka och Socialstyrelsen har samlat fakta om barn som anhöriga som växer upp i familjer med missbruk, fysiska och psykiska sjukdomar eller dödsfall. Klicka här för att läsa mer.

Kunskapsöversikter om anhöriga och funktionsnedsättning

Utsida kunskapsöversiktNka presenterar en ny serie av kunskapsöversikter om anhöriga och funktionsnedsättning. Första delen heter Människor med funktionshinder i samhället. Nu ligger del nio ute som är en sammanfattning av de tidigare översikterna.
Läs mer om kunskapsöversikterna

Har du en fråga

Klicka här för att komma till frågor och svar

Vilka regler gäller för anhörigbidrag?

Jag är anhörigvårdare till min make som hade stroke och blev afasi. Början av mars 2010 fick vi omvårdnadsavgift 600kr. Biståndshandläggaren informerade inte oss om detta. Men äldreomsorgen administrativt center förklarade att alla som får någon form a...

Läs svaret